קשים מהטבע
שיבולת שועל רובנו יודעים על השפעה הסביבתית השלילית של קשים מפלסטיק: ❌הם נזרקים אחרי שימוש של כמה דקות ❌לא מתכלים במשך מאות שנים ❌הם מהווים כ-5% מהפסולת בחופי הים, מגיעים לים ופוגעים בבעלי חיים לפני שנה, קצת לפני חג השבועות ראיתי סרטון שבו הכינו קשים מקש טבעי, מגבעולים של שיבולת שועל. פתאום נזכרתי איך בילדותי עשינו קשים כאלה, שתינו מהם, השתמשנו בהם למשחק עם בועות סבון. אז ברוח חגיגית נסעתי עם משפחתי לשדה הקרוב. אגב שיבולת שועל צומחת בשפע באופן טבעי גם בשטחי בור בעיר. אפשר לקצור בכיף - רק עדיף לא ליד הכביש בגלל הזיהום. אבל בשדות חקלאים אפשר למצוא שיבולת שועל גם חיטה שלא נקצרה, ממש במעטפת השדה - זוכרים את רות ממגילת רות...? אין פעילות יותר מהנה מלקצור שיבולים ברוח החג. מיד נזכרים בכל השירים היפים... "ים השיבולים שמסביב על גליו לשוט יצא הרוח. אלף חיוכים אלי שלח האביב, שמש חביבה יצאה לשוח..." 🌾קצרנו שיבולת שועל וחיטה, הכנו בבית קשים שהספיקו לנו לכל השנה. 🌾אני נושאת בתיק שקית קטנה עם קשים לשימוש אישי ומשפחתי בבתי קפה ומסעדות....